21/10/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

Població

La ciutat de València conta actualment amb un total de 798.538 habitants i és el centre d'una extensa àrea metropolitana que sobrepassa el milió i mig. Representa el 16% de la població de la Comunitat Valenciana i és per grandària demogràfica, la tercera ciutat d'Espanya després de Madrid i Barcelona.

Al llarg del segle XX la ciutat ha multiplicat per tres i mig la seua població inicial, sent els períodes de màxim creixement demogràfic els anys 1930-1940 i la dècada dels seixanta. En els primers anys del segle XXI la ciutat està experimentant una dinàmica demogràfica molt positiva, impulsada pels moviments migratoris, així com per un repunt de la natalitat.

El progressiu augment de l'esperança de vida i la reducció de la fecunditat experimentada a partir dels anys seixanta s'han reflectit en una piràmide d'edats que s'estreny en la seua base i s'eixampla en la part superior, amb un pes creixent de les generacions de major edat. No obstant, el creixement dels últims anys ha portat a un eixamplament de la base de la piràmide. La població de la ciutat és relativament jove, amb un 15% dels seus efectius en la generacions de 15 a 29 anys i un 30% en les de 30 a 49 anys.

Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI