28/06/2016 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

MUSEU DEL COL.LEGI ART MAJOR DE LA SEDA

  • HOSPITAL, 7
  • 46001 VALENCIA
  • Telèfon: 96.351.19.51

El Col·legi de l'Art Major de la Seda es troba actualment en període de restauració. L'edifici, que està sent intervingut per a aconseguir la rehabilitació, té prevista la pròxima reobertura a la primavera de 2016. No obstant, està parcialment obert al públic i disposa de diverses sales d'exposició i una botiga.

Les sales d'exposició alberguen diferents obres pertanyents a la distingida col·lecció del Col·legi. El visitant podrà trobar documents i arxius històrics, maquinària de producció de telers, utensilis de treball de la seda, peces de passamaneria, mostres de vellut, espolins, palmitos, indumentària religiosa, vestits de valenciana, taulellets d'origen gòtic i inclús talles en fusta. Esta selecció, la datació dels quals s'estima entre els segles XV i principis del XX, es recolza sobre una explicació de la història de la institució per a oferir al visitant una breu però excepcional mirada al passat i present del Col·legi.

A més, en la botiga pot descobrir els exclusius articles que posseïx Espai Seda, els quals estan realitzats artesanalment pels associats del Col·legi. La recaptació de les vendes es destina íntegrament a la rehabilitació, restauració i manteniment de l'edifici i dels fons patrimonials seders per a recuperar, protegir i posar en valor una gran mostra del patrimoni valencià".

El Col·legi de l'Art Major de la Seda està ubicat en un casalot del segle XV on en 1492 es va establir el Gremi de seders, un ofici llavors en auge, gràcies sobretot a la immigració d'artesans genovesos que van portar a València les seues noves tècniques.

Colegio Arte Mayor de la Seda

En 1686 el antiguo Gremi de Velluters se convirtió, por un privilegio del rey Carlos II, en el Colegio del Arte Mayor de la Seda, la corporación más importante que une a los pequeños empresarios del sector.

El edificio consta de una fachada con puerta barroca de piedra trabajada, decorada en la parte superior por el capelo cardenalicio de San Jerónimo -patrón del colegio- en relieve.

|

Este cos enllaça, a l'altura del pis principal, amb un frontó corb amb l'alt relleu de tal sant. A cada costat hi ha un balcó de ferro forjat i paviments de taulellets.

Entrant a l'esquerra es puja una escala que conduïx a la Sala de Juntes, on podrem admirar el paviment de taulellets del segles XVIII amb l'al·legoria de la Fama en el centre rodejada per les quatre parts del món, que simbolitzen l'admiració universal per les sedes valencianes.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI