10/02/2016 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

MUSEU DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA - SANT PIUS V


Interior del Museo de Bellas Artes

HORARI:

Dilluns de 11.00 a 17.00 h.
De dimarts a diumenge, de 10.00 a 19.00 h

Tancat els dies 1 de gener, Divendres Sant i 25 de desembre

Entrada gratuïta.

|

El Col·legi de Sant Pius V, actual Museu de Belles Arts i seu de la Reial Acadèmia de Sant Carles, va ser fundat per l'arquebisbe Juan Tomás de Rocabertí per a formació de sacerdots. Projectat per Juan Pérez Castiel en 1683, la seua execució es va demorar fins ben entrat el segle XVIII. Està compost per dos parts: el col·legi i el temple. El primer és de planta quadrangular disposat al voltant d'un claustre, i les seues dos torres en la fatxada sobre el Túria li donen un cert aspecte d'alcazar, com era freqüent llavors en els monestirs i en certs palaus de la ciutat. En esta fatxada destaca l'encoixinat dels cantons en forma de puntes de diamant, els frontons alternats rectes i corbs que coronen les finestres, les cornises i les rematades de pitxers i globus.

Palacio de San Pío V

El temple s'adossa a este rectangle amb la seua planta octogonal i la seua gran cúpula de vidriat blau, reconstruïda després d'haver sigut derrocada en 1925. Cal destacar també la seua fatxada, obra de José Mínguez amb dos pisos, pilastres en ressalt i un frontó curvilini que la remata, tot això se situa en el pas del barroc al neoclassicisme.

Entre 1820 i 1826 va ser seu de la Beneficència, i en 1835 va passar a dependre de l'Estat, que el va dedicar a magatzem de provisions de l'exèrcit i, durant la Guerra Civil, a hospital militar.

Després del conflicte va passar a albergar el Museu de Belles Arts. Les seues col·leccions inclouen un dels conjunts de pintura gòtica més importants del país, i obres de Joan de Joanes, Ribera, Velázquez, Goya, Pinazo o Sorolla entre altres insignes artistes.

|
Mes informació sobre accesibilitat Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI