26/08/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall

AGENDA

logo Ajuntament de València

LA NAU - UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Little black dress. Yolanda Domínguez.


Little black dress. Yolanda Domínguez.

Little black dress. Yolanda Domínguez.

DATES: Del 07 de maig al 09 de juny de 2019.
HORARI: De dilluns a dissabte de 08.00 a 21.30 hores. Diumenges i festius de 9.00 a 14.00 hores. 
PREU: Entrada lliure, aforament limitat.
LLOC: Claustre.

LBD és l'abreviatura de “Little Black Dress”, un terme fashionista que es refereix a un vestit negre, curt i versàtil que qualsevol dona hauria de tindre en el seu fons d'armari. 
Aquest projecte tracta sobre la influència i la pressió que exerceixen els cànons del món de la moda en la construcció del cos femení. En els seus inicis la moda era feta a mesura de cada clienta: el sastre confeccionava els vestits del dissenyador adaptant-los al cos de cada dona. Amb l'arribada de la producció industrial, les peces comencen a fabricar-se en massa donant lloc al “prêt-à-porter” (peces llestes per a ser portades). Les talles predefinides plantegen un canvi significatiu: a partir d'aquest moment és el cos de la dona el que ha d'adaptar-se a la forma del vestit i no a l'inrevés. Des de llavors les col·leccions, els catàlegs i les desfilades es presenten en una única talla: la 38 europea. El model de dona blanca, jove i prima es converteix en l'estereotip i s'estén també al cinema, la televisió i els mitjans de comunicació, invisibilizando la diversitat del cos femení quant a talles, formes, raça i edat.
  Per a aquest projecte Yolanda Domínguez ha triat un LBD (Little Black Dress) de la talla 38 d'una marca de fast fashion. Amb aqueix vestit està fotografiant a dones de totes les talles, races i edats amb l'objectiu de generar un imaginari que mostre la diversitat dels cossos en contraposició al model limitant. A algunes dones el vestit els queda xicotet, a altres gran, però totes posen en actitud de poder i orgulloses del seu cos.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI